Denna provning leds av den karismatiske Gregor Stirling från Wemyss Family Spirits. Provningen är på skotska men Gregor talar även engelska wink Blir aldrig en tråkig provning med Gregor, oavsett om nu är en nyfiken nybörjare eller whiskyexpert så kommer du få en trevlig och lärorik timme. Detta destilleri ligger 10 minuters bilfärd från St Andrews på Skottlands vackra östkust, så ni kan räkna med restips också.

Grundarna av Wemyss Family Spirits heter Isabella och William Wemyss och dom startade som independent bottlers 2005. Deras stora dröm var att öppna ett eget destilleri tillsammans och 2017 slog drömmen in. Kingsbarns distillery stod klart och sin första release single malt döpte man till Dream to Dram. Deras första whisky är verkligen en sann Lowland single malt och kommer såklart ingå i denna provning.

Vi kommer även att testa Kingsbarns Balcomie, en single malt lagrad på ex-Olorosofat och en helt ny single cask endast avsedd för den svenska marknaden. Ytterligare tre limiterade maltwhiskys kommer ingå i provningen. Räkna med en bred och smakrik upplevelse.

Vi provar: 3 Kingsbarns single malts och 3 Wemyss Malts limited editions.
 

Gregor Stirling
 30 September - OBS Oklickbara provningar kan endast bokas på plats!
Kingsbarns Distillery - 20.00
Gregor Stirling 
190 
 01 Oktober - OBS Oklickbara provningar kan endast bokas på plats!
Kingsbarns Distillery - 18.00
Gregor Stirling 
190 
Arrangör: Stockholm Öl & Vin AB, Karlavägen 75b, SE 114 49 Stockholm | +46(0)8-662 94 94 | info@stockholmbeer.se