Rariteter ur vår ölkällare

Vi släppte ned Janko i källaren där vi har allt öl som vi samlat på oss under åren. Han fick fria händer att plocka ihop en provning av öl som kan tänkas åldras väl. Det blev två provningar – en med öl som det fanns lite mer av och en med öl som det bara fanns kvar enstaka flaskor av. Vi kan lova att provningarna blir unika och ett spännande tillfälle att diskutera hur olika öltyper åldras.


Gammalt öl – en översikt

Provningen innehåller sammanlagt 13 öl i tre provningsomgångar och tar högst en timme. Fokus ligger på syrliga öltyper samt porter och imperial stout.

Tid: fredag 8 oktober kl 16.00 - 17.00
Plats: Snickeriet
Pris: 190:-


Exklusiv seminarieprovning av gammalt öl

Denna provning omfattar hela 47 olika öl i tio provningsomgångar och tar två och en halv timme. Ölen presenteras tematiskt i grupper med geuze, kriek, frambozenbier, oud bruin och olika varianter av porter och stout. Här finns öl från Sverige, Belgien, USA, Nederländerna, Danmark och andra länder. Alkoholhalten varierar från konventionell styrka till över 14 procent. På vissa öl har bäst före-datum gått ut, andra är framstämplade till 2041. Det blir en spännande provning med stor variation i doft och smak. En del märken bryggs inte längre. Obs att denna provning bara har plats för åtta deltagare.
Tid: lördag 9 oktober kl 17.00-19.30
Plats: Philipin
Pris: 490:-
 

Jan-Erik "Janko" Svensson
 08 Oktober - OBS Oklickbara provningar kan endast bokas på plats!
Gammalt öl – en översikt - 16.00
Jan-Erik "Janko" Svensson 
190 
 09 Oktober - OBS Oklickbara provningar kan endast bokas på plats!
Exklusiv seminarieprovning av gammalt öl - 17.00
Jan-Erik "Janko" Svensson 
490 
Arrangör: Stockholm Öl & Vin AB, Karlavägen 75b, SE 114 49 Stockholm | +46(0)8-662 94 94 | info@stockholmbeer.se