Agitator Whiskymakare
Följ med på en spännande provning av ett av Sveriges nyaste och kanske mest innovativa destillerier: Agitator Whiskymakare
Agitator grundades 2015.  Destilleriet ligger i Arboga och har sedan 2018 producerat whisky. De första produkterna släpptes på marknaden i november 2021.
Provningen hålls av Oskar Bruno, Destillerichef.
Tänk om man i stället för att ständigt titta bakåt vände blicken mot framtiden. Whiskyproduktion är en, milt uttryckt, konservativ bransch. På Agitator är vi övertygade om att den bästa whiskyn ännu inte är skapad. Inte heller är den fulländade destillationstekniken framtagen, det ultimata mäskreceptet nedtecknat eller det perfekta lagringsfatet hopsnickrat.
Under provningen kommer vi att beskriva några av de delar av tillverkningen där Agitator skiljer sig mest från andra destillerier: Vår mycket speciella process för vakuumdestillering, vår dubbla uppsättning pannor och vårt fokus på energieffektivitet. Dessa, tillsammans med våra mycket långa jästider och vår moderna syn på fat och lagring, är de viktigaste förklaringarna till att vår whisky är så speciell.
Följ med Oskar när han agiterar för framtidens whisky.

Vi kommer att prova:
Agitator Single Malt
Agitator Single Malt Rök
Agitator Blended
Agitator Argument Kastanj
Blind Seal Rye Whiskey
+ en överraskning som presenteras på plats.

Längd på provning: 45 min + 15 min frågestund

Oskar Bruno
 08 Oktober - OBS Oklickbara provningar kan endast bokas på plats!
Agitator Whiskymakare - 18.00
Oskar Bruno 
190 
Arrangör: Stockholm Öl & Vin AB, Karlavägen 75b, SE 114 49 Stockholm | +46(0)8-662 94 94 | info@stockholmbeer.se