Loch Lomond Distillery – I särklass Skottlands bredaste palett av smaker!
Loch Lomond är ett av de mest spännande destillerierna just nu. Det som gör Loch Lomond unik är tillgången till olika pannor för destillering och den extra långa fermenteringen (96 timmar i stället för normalt 48 timmar). De höga raka pannorna, med perforerade plattor som kyler ner alkoholångorna, ger överlägsen kontroll över smakprofilen och den speciella fruktigheten. Master Blender är Michael Henry.
Loch Lomond har ett eget tunnbinderi för att säkerställa kvalitén på faten. Ett innovativt destilleri med så mycket som elva olika stilar av Single Malt/Grain. Antagligen Skottlands bredaste palett av smaker!
Glen Scotia Distillery
Det anrika Glen Scotia Distillery byggdes 1832 och har varit i drift i snart 200 år. Beläget i Campbeltown (Whisky Capital of the World) har destilleriet en unik stamtavla. Campbeltown är den lilla staden på Kintyrehalvön på Skottlands västkust som fortfarande har tre verksamma destillerier: Glen Scotia, Springbank och Glengyle. ”The whiskiest place in the World”! Glen Scotia utsågs 2021 till "Scottish Whisky Distillery of the Year " under den årliga Scottish Whisky Awards ceremonin.

”The Open”
Loch Lomond Group har skrivit ett femårsavtal med ”The Open” som spelats i snart 150 år och är den mest berömda golftävlingen i världen. I år spelades den på sin hemmabana St Andrews. Henrik Stenson vann 2016 och blev första svenske manliga Major-vinnaren någonsin. Whiskyambassadör är Colin Montgomerie, en av världens segerrikaste och högst rankade golfare och därtill också Skotte, som fått en Loch Lomond specialutgåva uppkallad efter sig.Kopplingen mellan Skottlands två främsta produkter, golf och whisky är starkare än någonsin!
Vi provar 7 whisky:
SPEARHEAD
Loch Lomond Madeira Cask
Loch Lomond Inchmurrin 12YO
Loch Lomond 15YO
Glen Scotia Double Cask
Glen Scotia 15YO
Glen Scotia Victoriana, 54,2%

Brand Ambassador Johan Andersson
 07 Oktober - OBS Oklickbara provningar kan endast bokas på plats!
Duell Loch Lomond - Glen Scotia - 18.00
Brand Ambassador Johan Andersson 
190 
Arrangör: Stockholm Öl & Vin AB, Karlavägen 75b, SE 114 49 Stockholm | +46(0)8-662 94 94 | info@stockholmbeer.se