2022 09 15

Nu bryggs det öl igen i Pripps gamla bryggeri

Television Brewing har på kort tid gått från tvättstuga till 250 kvadratmeter i Pripps gamla bryggeri i Ulvsunda. Nu är bryggeriet för första gången med på Stockholm Beer & Whisky Festival.

Television Brewing har flyttat in i gamla Pripps bryggeri i Ulvsunda. Television Brewing är ett nytt bryggeri och har på kort tid gått från tvättstuga till 250 kvadratmeter och bryggverk på tusen liter. Nu är bryggeriet för första gången med på Stockholm Beer & Whisky Festival.

Fredrik Stattin är grundaren av Television Brewing. 2020 bryggde och flaskade han sina första ipa, Sommarsnö, i tvättstugan i Norra Ängby. Under 2021 lanserades ytterligare två öl, Åkeshof en pale ale, och ipan Helihopper. Därefter var det dags att skala upp och våren 2022 stod bryggverket klart i anrika gamla Prippsbyggnaden. Då kom också två nya öl, Amour, en dubbelipa och Pils Fiction, en lager.
Namnet Television Brewing kommer från Fredrik Stattins yrke under trettio år, som tv-producent. Nu har fokus flyttats från kameror och filminspelningar till bryggverk och öl-lanseringar.
– Jag har nu en stor, anpassad lokal, ett splitternytt, tusenlitersbryggverk och sex tankar med plats för många fler. Det är en stor satsning såklart, och jag hoppas att väldigt snart kunna trappa ner mina uppdrag som tv-producent och låta bryggeriet ta över, säger Fredrik.
Att vara med på Stockholm Beer ser han fram emot.
– Vi är inne i en expansiv fas och det är viktigt för oss att nå ut och hitta nya kontakter. Att kunna vara med på Sveriges mest betydelsefulla ölmässa är väldigt spännande för mig, säger Fredrik.
När Pripps hade full verksamhet här gick det 200 lastbilar öl från bryggeriet – varje dag! Byggnaden är k-märkt och står kvar som den var, och det finns många rester efter Pripps tid i huset. Under dessa 20 år har huset använts för filminspelningar, teater, lager och för snickeri, bland annat. Men nu bryggs det alltså öl på professionell nivå här igen.
– Jag har långt kvar till 200 lastbilar om dagen, men allt fler restauranger tar in min hantverksöl och ölet säljer jättebra på Systembolaget, särskilt det öl jag har gett Bromma-namnet Åkeshof, säger Fredrik.
Följ bryggeriet på instagram: @televisionbrewing

 
Arrangör: Stockholm Öl & Vin AB, Karlavägen 75b, SE 114 49 Stockholm | +46(0)8-662 94 94 | info@stockholmbeer.se