27-29 September & 4-6 oktober 2018
 
 
2018 09 18

Gotland Whisky - nominerade till Svenska Designpriset

Det är den gotländska formgivaren Edvin Holm, Art Director på reklambyrån KNAK som tillsammans med Gotland Whisky ligger bakom den uppmärksammade designen.

För Edvins del är det tredje gången han nominerats till det prestigefulla priset. 2015 gällde det etiketterna för bryggeriet Hop Shed Brewery och 2017 var det Gotland Whiskys Isle of Lime - Shareholders Edition som gick hem hos juryn.

– Förra året var det 22 som nominerats bland de flera hundra bidrag som ansökt till tävlingen. I denna stenhård konkurrens hamnade vi då på en hedervärd 8:e plats. Förhoppningsvis går det än bättre i år, säger Edvin Holm.

Bakom arbetet med att ta fram unika formspråket till Gotland Whiskys förpackningar ligger ett flerårigt samarbete mellan Edvin och företaget.

– Det vi eftersträvade när vi tog fram designen till Isle of Lime var att vi ville särskilja oss bland de andra varumärkena på hyllan. Idén var ett långsiktigt designkoncept som skulle andas Gotland och vara tidlöst. Med tanke på att embryot till designen togs fram för mer än tio år sedan känns det som vi lyckats, säger Björn Pettersson, marknadschef på Gotland Whisky.

När Isle of Lime Roma lanserades i augusti 2017 ringlade en lång kö utanför Systembolaget i Visby och totalt såldes den första dagen drygt 5000 flaskor över hela landet. Hela utgåvan som uppgick till 11 500 exemplar var slutsåld efter sex veckor.

– Jag tror att anledningen till succén är en kombination av mångårig kommunikativ bearbetning av aktieägare och potentiella konsumenter samt att vi konsekvent jobbat med råvaror och utrustning av bästa kvalité. Designen av den unika flaskformen och de fantastisk etiketterna Edvin jobbat fram har självklart bidragit till framgången, avslutar Björn Pettersson.

Svenska Designpriset är en tävling i design som är öppen för alla som arbetar med grafisk design, formgivning och inom liknande kreativa områden. Förutom en jury är det svenska folket som har möjlighet att rösta fram bra design.

 
Arrangör: Stockholm Öl & Vin AB, Karlavägen 75b, SE 114 49 Stockholm | +46(0)8-662 94 94 | info@stockholmbeer.se