Mariannes Zucchinisoppa

Mariannes Zucchinisoppa med Blå Chimay
- Mums!

Det här är en av mina absoluta favoritsoppor.
Den är underbart god, lätt att göra och det doftar
förföriskt gott i hela huset när man lagar den!
Servera med ett gott bröd och en härlig öl.


Recept för ca 4 personer:
4-6 gröna zucchini
1/2-1 dl god olivolja
3-5 klyftor vitlök, gärna färsk
1 liter vatten
1/3 flaska Touch of Taste kycklingfond
En skaplig bit god parmesan (ej färdigriven)
1 kruka persilja, eller en knippe storbladig persilja
1 kruka basilika
Svartpeppar
Grovsalt (var försiktig med saltet då parmesanen är salt)
3 dl grädde av valfri fetthalt, bara den är kokbar
1 1/2 dl öl gärna Blå Chimay eller annan smakrik ale, inte för mycket humle bara.


Skala zucchinin, dela på längden och skär i små bitar.
Skala och finhacka vitlöken (ingen vitlökspress tack!)
Hetta upp oljan i en gryta med tjock botten. Bryn zucchini och vitlök, rör så att det inte bränner fast. Häll på vatten och kycklingfond. Koka i ca 20 min. Mixa med stavmixer.
Mixa ost, persilja och basilika i en mixer.
Häll mixet i soppan och låt ljuda så att osten smälter. Häll på grädde och smaka av med peppar och salt. (Var försiktig med saltet). Koka upp. Dra soppan av spisen och tillsätt ölen.


Servera med bröd och en god öl.
Smaklig spis!

 
 
 
 
Arrangör: Stockholm Öl & Vin AB, Karlavägen 75b, SE 114 49 Stockholm | +46(0)8-662 94 94 | info@stockholmbeer.se