Succé för Stockholms Bryggeridag den 27 maj på Café Opera!

Stockholms Bryggeridag på Café Opera i Stockholm blev som arrangörerna hoppats en fullspäckad ölmässa med riktig feststämning tillägnad Stockholmsområdets egna bryggerier och ölintresserade besökare.

Med 16 stockholmsbaserade bryggerier flödade ölen till besökarnas stora belåtenhet och Sanna Lindberg fanns också på plats för att signera sin nysläppta bok ”Den nya ölkulturen”.

Gänget bakom den stora Stockholm Beer & Whisky Festival med grundaren sedan 1992 Marianne Wallberg i spetsen stod som arrangörer tillsammans med Café Opera för eventet.

- Det här gav mersmak till att arrangera fler mindre och specialinriktade events under hösten och Stockholm - gastronomiska huvudstadsåret säger Marianne Wallberg.Stockholm Beer & Whisky Festival By the Sea!

7 - 9 september 2023 på Stadsgårdsterminalen!Biljetter släpps till försäljning på tickster.com
inom kort.

Vill du veta mer? Kontakta oss här

Mer information läggs ut löpande här.

Hon förändrade landet med Stockholm Beer & Whisky Festival!

Vindrickaren Marianne Wallberg lyckades med det omöjliga när hon startade Stockholm Beer & Whisky.

Ingen trodde att det skulle gå, men hon pratade med ölgurun Michael Jackson, läste lagar och 1992 blev det omöjliga möjligt.

– Det var i januari 1992, jag hade precis avslutat ett konsultuppdrag för Berns Salonger och fått ett nytt konsultuppdrag för nyöppnade NackaStrandsMässan. Mitt uppdrag var att sätta fart på mässverksamheten. På den tiden delade jag kontor med ett gäng IT-grabbar.

En fredag åt vi tillsammans en sen lunch på Berns Salonger och jag berättade om mitt nya uppdrag och att jag skulle flytta mitt kontor ut till mässan. Grabbarna bestämde sig för att inte gå tillbaka till kontoret, att i stället beställa öl till maten, det var ju trots allt fredag.

Jag som inte drack öl (jag var en vit vins-sippare på den tiden) tyckte det var för tidigt för ett glas vin. ”Äh, var som folk Marianne sa grabbarna, ta en öl vetja”. Jag frågade servitrisen vad de hade för olika sorts öl. ”Spendrups” svarade hon. ”Jaha, men det ser ut som om det är fyra olika sorters öl”, sa jag, ”vad är det för skillnad och vilken öl passar till min mat?” ”Ingen aning”, svarade servitrisen. Jag frågade grabbarna vad de beställt och de svarade ”stor stark”. Det var märkligt sa jag, beställde ni ”stor mat” också då? Jag kunde inte förstå att man struntade i vilken sorts öl man drack till maten, jag tänkte ju vin.

Läs hela artikeln här på beernews.se

 
 
 
 
Arrangör: Stockholm Öl & Vin AB, Karlavägen 75b, SE 114 49 Stockholm | +46(0)8-662 94 94 | info@stockholmbeer.se