26-28 September & 3-5 oktober 2019
 

Ludvika Bryggeriteknik

 
Adress:
Gamla Göteborgsvägen 25 
Postort:
434 40 Kungsbacka 
 
Kontaktperson:
Christian Åhman 
Telefon:
0705200122 
E-Post:
christian.ahman@vbu.ludvika.se 
Webbsida:
 

Du hittar oss i hall I

En utbildning i bryggeriteknik ger dig möjlighet att arbeta inom en spännande och kunskapsintensiv bransch. Det är en bred yrkesutbildning som ger den kompetens bryggerierna efterfrågar.


Sveriges äldsta yrkeshögskoleutbildning för Bryggeriteknik.
Ansökan är nu stängd och vi jobbar med de inkomna ansökningarna.
Planerad utbildningstart under august 2019

Den här unika utbildningen tillgodoser ett stort behov inom branschen. Därför har våra studenter hög anställningsbarhet efter examen.

Studenten får lära sig och utveckla de teoretiska och praktiska kunskaperna i öltillverkning. Utbildningen ger även kunskaper som är användbara vid läskedrycksproduktion och mälteri-arbete, liksom grundkunskaper i laboratoriearbete. Det ingår även moment som är specifikt inriktade på mikrobryggeri (bryggning i liten skala).

Samtliga stora bryggerier har medverkat i utvecklingen av utbildningen, vilket innebär att de är intresserade av den kompetens som blir tillgänglig. Exempel på samarbetspartners, både bryggerier och läsk- och bordsvattenstillverkare, är Spendrups bryggeri, Carlsbergs bryggeri, Åbro bryggeri, Kopparbergs bryggeri, Oppigårds bryggeri, Eskilstuna ölkultur och Branschorganisationen Sveriges bryggerier.

Arrangör: Stockholm Öl & Vin AB, Karlavägen 75b, SE 114 49 Stockholm | +46(0)8-662 94 94 | info@stockholmbeer.se